generic-sustainable-beauty-no-1060x260px.jpgEC-gold-divider-1022x6px (1).jpgBærekraft er et stort tema i samfunnsdebatten og minst like aktuell i skjønnhetsindustrien. For det føles bedre å bruke produkter som du vet er like bra for miljøet som for huden din. Men noen ganger kan det være litt vanskelig å vite hva som gjelder og hvilke markeringer skal man være oppmerksom på. Her forklarer vi de ulike konseptene slik at du kan nyte skjønnhetsproduktene dine med god samvittighet.

Bærekraftig skjønnhet:
Konseptet med Bærekraftig skjønnhet er et veldig bredt konsept som kan omfatte mye som økologisk, naturlig, vegansk, cruelty free og mye mer. Det de alle har til felles er et klart bærekraftfokus. For at du lett skal finne rett har vi skapt to markeringer på våre produkter på Eleven som viser om produktet er vegansk eller økologisk. 
Økologisk:
Et økologisk produkt er helt, eller til en viss grad, produsert med ingredienser produsert på en økologisk måte. Det vil si uten kjemikalier og med hensyn til miljøet. Økologisk hudpleie er like effektiv som "vanlig" hudpleie. Husk at mange av de aktive og duftende ingrediensene som finnes i skjønnhetsprodukter kommer fra naturen!

Her kan du kjøpe økologisk skjønnhet

Vegansk:
Vegansk skjønnhet betyr at produktet ikke inneholder animalske ingredienser som bivoks, lanolin, honning eller keramin, og har ikke blitt testet på dyr. Derimot kan veganprodukter inneholde både naturlige og syntetiske ingredienser. Og noen ingredienser i produktene kan i utgangspunktet være animalske, men som produseres syntetisk i stedet.

Her kan du kjøpe vegansk skjønnhet