search

Velg rett foundation

Vanskelig å velge foundation? Ikke rart når utvalget er enormt og uendelige variasjoner. Vi gir noen grunnleggende tips for å guide deg gjennom foundation jungelen!

Funksjon
Først må du vurdere hva du ønsker ut av din foundation. Full dekning? Lettere dekning? Matt eller lystrig finish? Skal den ha helbredende egenskaper? Inkludere solfaktor, kanskje?

Pris
Hvor mye du er villig til å betale? Foundations kommer i alle prisklasser .

Farge
Standarsortiment omfatter som oftest varianter av rosa, gul, oliven og brun. Gule toner passer de fleste, mens rosa, kjøligere toner fungerer best på lys hud og en brun passer en mørk hudfarge. Prøv fargen ved å påføre litt foundation på kjeven like over halsen. Hvis fargen smelter inn og blir nesten usynlig da har du funnet riktig nyanse. Sjekk i dagslys for å være helt sikker.

Konsistens
En flytende foundation passer de fleste. Bestem om du vil ha en vann - eller oljebasert. En foundation med olje kan bli for fet og blank på en fetere hud. En vannfast foundation er et smart valg i varme miljøer for å forhindre sminken glir av.

  • Kremfoundation: Passer for tørr hud, og de som ønsker å ha ordentlig dekning.
  • Stick: Dekker arr og urenheter og passer godt på fet hud.
  • Mineralfoundation: Mineraler er en ingrediens som er ofte brukt i kosmetiske produkter med helbredende egenskaper og innebygd solfaktor. Velg å påføre tørr eller litt fuktig.
  • Foundation i sprayform: Perfekt for super sensitiv hud, for de med acne eller som har gått gjennom en form for kosmetisk inngrepet.
  • Kompaktfoundation:Kombinert foundation og pudder som er lett å bære i vesken og kan påføres på nytt i løpet av dagen. Pass på at du ikke bruker for mye, da riskerer du at resultatet vil være for tykt og klumpete.

Matche foundation med hudtype
Fet hud - sats på en oljefri, lettare foundation. Tørr hud - Velg en fuktighetsgivende og lett dekkende variant. Sensitiv hud - invester i en mineralfoundation med pleiende egenskaper. Moden hud - Velg en foundation som strammer, fukter, og inneholder lysreflekterende pigmenter for en utjevningseffekten . fukter og inneholder lysreflekterende pigmenter for en utjevningseffekten .

FOUNDATIONHOW-TOSMINKSMINKTIPS

Kommentarer (0)

Dette innlegget har ingen kommentarer.