Ansiktsmassasje med Gua Sha & Skin Roller

21.09.2021

Hva er egentlig en Gua Sha? Hvor stor forskjell kan en ansiktsmassasje gjøre? Og hvordan gjør man det på best måte? Det finnes mange spørsmål rundt megatrenden med Gua Sha og Skin Rollers, trenden som har eksplodert det siste året. Følg med inn i en spennende verden av kinesiske ritualer og lær deg mer!

Hva er en Gua Sha?

En Gua Sha er en kinesisk rutine som gjennomføres med hjelp av en sten i rosenkvarts. Rutinen er flere tusen år gammel, men har først det seneste året gjort sin entrè i den vestlige verden. Du har sikkert sett ansiktsmassasjen florere i sosiale medier og blitt nysgjerrig på hva det innebærer.

Kort og godt hjelper en Gua Sha med å forbedre blodsirkulasjonen og kan sees på som yoga for ansiktet. At den er laget av rosenkvarts er ingen tilfeldighet. Rosenkvarts sies nemlig å ha beroligende egenskaper på både hud og sinn. Den kjennes også sval og deilig mot huden!

Hva er en skin roller?

Ikke helt ulikt Gua Sha så er en Skin Roller ( også kalt Jade Roller) et skjønnhetsverktøy som hjelper til å få i gang blodsirkulasjonen og forbedre huden din. Skin Rolleren består av rosenkvarts og kommer med et håndtak som gjør den enkel å bruke.

Forskjellen mellom en Gua Sha og en Skin Roller er ikke så stor, det blir mer en smaksak. En Gua Sha kan gi større effekt på hevelser da man lettere kan justere trykket. En Skin Roller er mer tidseffektiv og gir den deilige «rullende» følelsen på huden. Prøv deg frem og  føl på hva du liker mest. Selvsagt går det fint å kombinere begge verktøyene.

Slik gjør du en ansiktsmassasje

Så, hvor skal man begynne? Det finnes ingen regler når det kommer til ansiktsmassasje, men noen saker kan vært greit å tenke på.

1. Påfør din favorittolje, serum eller krem

For at ansiktsmassasjen skal være fleksibel og for at du skal oppnå best effekt er det første steget å påføre olje, serum eller krem på ansiktet. Her er noen av våre favortitter når det kommer til fuktighet og formula: Bioeffect EGF Serum, The Ordinary Rose Hip Seed Oil, Exuviance Overnight Transformation Complex.

2. Masser oppover og utover for en oppstrammende effekt

Gua Sha og Skin Rollers kan virke formende og oppstrammende. Tenk hele tiden på at du skal følge din ansikts naturlige former mens du jobber med verktøyet. For kinnben og kjeve kan man jobbe fra midten av ansiktet og skrått oppover. På panne og hals kan du massere samtidig som du ruller oppover for en utglattende effekt.

3. Bruk alle sider av verktøyet

Både Gua Sha og Skin Roller har flere sider som du kan tilpasse etter ansiktsformene dine. Bruk de mindre sidene for å massere tinningen, bak ørene og rundt øyebryn.

4. Rengjør din Gua Sha/Skin Roller

Det er viktig å ikke glemme rengjøringen. Det gjelder for alle produkter og verktøy som du bruker til ansiktet, og likeså med din Gua Sha eller Skin Roller. Bruk lunket vann og din vanlige ansiktsrens. En mild såpe går også bra.

5. Oppbevar i kjøleskapet for en avkjølende behandling

Et tips er å oppbevare din Gua Sha eller Skin roller i kjøleskapet! Selvsagt ingen must, men det gjør behandlingen deiligere og enda mer avkjølende.

Effektene du kan forvente deg

Metoden med ansiktsmassasje, Gua Sha og Skin roller har som sagt blitt brukt siden tidenes morgen, og det er det en god grunn til. Metoden gir den en frisk og sunn hud der cellene settes i gang og begynner og jobbe. Effekten er en glattere, jevnere og fastere hud. Opplev hvordan dine mørke ringer reduseres samtitig som ditt ansikt skulpteres og får et nytt liv. Metoden sies også å ha en god effekt på spenninger i hodet, nakke og kjeve.