Alt du behøver å vite om nattkrem, og hvordan den gjør en forskjell.

24.06.2018

Et sp ørsmål vi hos eleven ofte får, er hva som er forskjellen mellom dag- og nattkrem. Kan man ikke bruke samme krem både dag og natt? Vår hudterapeut Sophia svarer på alt du trenger å vite.

Hvorfor er det viktig med nattkrem?

På dagtid er det ytre påvirkninger som UV-stråling, kulde/varme, forurensning og s øvnmangel som påvirker huden. En stresset hud kan ha nedsatt barrierefunksjon, raskere kollagennedbrytning og tidlig aldring. Når vi sover og disse faktorene ikke er tilstede er huden i stand til å gjenopprette seg.

Om natten er det ikke n ødvendig med SPF eller andre spesielle egenskaper, som for eksempel mattendeeffekt. I stedet er nattkremene boostet til det maksimale med næring, fuktighet og ingredienser som aktivt fremmer gjenopprettelse og hudens egen reparasjonsprosess.

Hvilken nattkrem foretrekker du?

En nattkrem jeg sterkt kan anbefale er Pro-Collagen ­Overnight Matrix fra Elemis; En nattbehandling for alle hudtyper som hjelper til med å gjenopprette hudbalansen samtidig som den jobber anti-aldrende.

Jeg har selv opplevd en stor forskjell med denne krem, spesielt de nettene jeg har fått for lite s øvn. Huden kjentes uthvilt, fyldig og jevn hver morgen, og oppleves mindre f ølsomt/irritabel i l øpet av dagen. Til alle skeptikere som virkelig vil oppleve en forskjell, investerer i huden din og pr øv dette fantastiske produktet fra Elemis. Du blir ikke skuffet.

Sophia, hudterapeut.