Intervju med bryllupsplanleggeren Johanna Kajson

02.05.2018

Vi har hatt den ære av å snakke litt med bryllupskoordinator Johanna Kajson, som blant annet arrangert Kenza Zoutiens bryllup. Er det noen som vet hva som trengs til et bryllup, så er det Johanna! Johanna driver også en blogg som finner du her, og er ofte å se i morgennyhetene i Sverige og har gitt ut boka "Plan Your Dream Wedding".

Johanna, fortell kort om deg selv - hvem er Johanna Kajson?
Jeg er en glad og lykkelig tretti-something som er mor til Charles på 3 år, og snart m øtes vi også lillebror, men i denne sammenheng er det kanskje min bakgrunn som bryllupsplanlegger og bryllupsekspert som er mer aktuelt. Selv om smårollene som har gjort meg til en fuktighets og gl ødjagende kvinne som privatperson, haha. Jeg driver firmaet Great Weddings og har jobbet som en bryllupsplanlegger i 8 år nå.

Hvordan ble du bryllupsplanlegger?
Jeg startet mitt eventbyrå i 2010 og av alle de festligheter man kan arrangere, så er jo bryllup det mest dr ømmende, vakreste og mest f ølelsesmessige arrangementet man får lov til å arrangere. Det er liksom festenes fest om man kan si det slik!

Du har jo bl.a arrangeret Kenza Zouitens bryllup, hvilke 5 ting er det viktigste å tenke på når man planlegger et bryllup?
Kan jeg kun velge 5? Haha, da sier jeg; Start med en prioritetsliste for å finne ut hva som er viktigst for DERE når dere planlegger dr ømmebryllupet - det er så forskjellig fra par til par ... Deretter lager du gjestelisten og budsjettet f ør man tar en titt på bryllups- og festlokaler.

Deretter gjelder det å gj øre ting i riktig rekkef ølge når du planlegger å gj øre en ting om gangen - man blir lett overivrig og ønsker å komme i gang med alle oppgavene samtidig, men det gir vanligvis en f ølelse av stress og kaos. Så f ølg sjekklister og gj ør ting i riktig rekkef ølge for en rolig, inspirerende og trygg planlegging.

Du b ør også tenke på å bruke både eksperter og venner - sannsynligvis har du aldri planlagt et bryllup f ør så lytt til eksperter så vel som venner, og våg å få hjelp. Blomsterhandleren vet hvilke blomster som er rimelige og mulig å få tak på i sesongen, kokken vet hva som er godt og fotografen vet hvilken tid og sted det er best å fotografere. Venner og familie hjelper gjerne med koselige DIY-kvelder eller hente og kj øpe ting, så lenge du er klar med hva du vil ha og når.

Du b ør ikke bekymre deg om været og vinden for det kan man ikke påvirke - i stedet ha en veldig god reserveplan slik at den også f øles som et godt alternativ. Vi bor i Norden og været kan være litt ustabilt, men jeg LOVER at bryllupet ditt vil være like magisk uavhengig av været, så pr øv å ikke stresse med det, men nyt det som det blir, og det blir fantastisk uansett .

Hva er viktig å huske på når du velger en bryllupsplanlegger? Er det et must å ha en?
Jeg synes det er viktig å velge en erfaren bryllupsplanlegger som jobber med dette på heltid og virkelig kan det han eller henne gj ør - mange gj ør det på hobbynivå, men det gjelder å ha respekt for storheten av et bryllup, om det å være ansvarlig for noens bryllup, man får liksom ikke en sjanse til og gj øre det igjen ... Så er det viktig at personlig kjemi fungerer og at du f øler deg trygg på personen selvsagt.

Men nei, det er absolutt ikke et must å ha en bryllupsplanlegger, de fleste bruker ikke en, og der er så mange gode verkt øy for å f øle seg trygg og inspirert under planleggingen - dette var grunnen til at jeg ønsket å samle all min kunnskap og ekspertise i boken "Planlegg ditt dr ømmebryllup - med Johanna Kajson" og appen "Drömbröllop med Great Weddings - fordi jeg vil nå ut og være i stand til å hjelpe alle bruder uansett budsjett og dr ømmer - nå kan jeg være alles bryllupsplanlegger mot en liten sum penger.

Bild från Johanna Kajsons egna bröllop.

Hva glemmer brudeparet ofte, av det som er viktig å huske?
Å være i øyeblikket, nyte og være nære hverandre i hvert sekund og minutt hele dagen - slippe alt annet den dagen og stol på at alle involverte gj ør det de skal, og at de gj ør sitt beste for å skape en fantastisk dag. Du b ør ikke bekymre deg for noe på bryllupsdagen men f øle deg som en gjest, hovedgjesten vel og merke.

Har du noen tips for den som er bryllupsgjest, hvilke sosialekoder og etiketter b ør man f ølge?
I dag er de sosialekoder og etiketter vesentlig uskarpe og litt mer fri takk og lov, men noen gamle tradisjoner henger åpenbart med - at man ikke skal bruke hvitt (eller noe som er lyst i fargen) eller at man skjuler skuldrene i kirken eller selvf ølgelig at man er tidsnok! Ellers er det ganske fritt frem i dag tror jeg.

Hva b ør man tenke på dagen f ør bryllupet?
Drikk mye vann, s ørg for at du ikke har mye å gj øre, du vil kanskje booke deg et spa eller noe annet som er stille og du kan slapp av - og ikke bekymre deg hvis du ikke sover godt for endorfiner og lykke vil få deg til å sveve på skyer hele bryllupsdagen, selv om du ikke har sovet et sekund, haha.

Og hva er viktig å huske på selve bryllupsdagen for å få en så god bryllupsdag som mulig?
Pass på at du har noe du liker å spise i nærheten - for noen blir så nerv øse at de faktisk blir uvel, og da er det bra å spise noe og ikke bare champagne og jordbær ... drikkeyoghurt, ostesm ørbr ød eller hva du liker. Drikk mye vann om morgenen men husk å slutte ca 2 timer f ør bryllupet slik at du ikke må tisse under vigelsen, haha!

Hvordan, i henhold til deg, forbereder du huden på den beste måten f ør den store dagen?
Åh, sjekk mine tips nedenfor på mine beste fuktighetsgivende masker, drikk mye vann og s ørg for at du har gode sminke og hudprodukter på selve bryllupsdagen.

Bild från Johanna Kajsons egna bröllop.

Hvis du skal sminke deg selv, hva vil du si er bra å tenke på?
Å ha en god tid om morgenen, da man gjerne kan være nerv øs og lett gj ør små "feil" her og der som tar lengre tid å fikse. Kj øp vannfaste produkter da sminken skal holde i 18 f ølelsesmessige timer.

Mange synes det er viktig med en spesiell bryllupsduft. Har du noen tips om en perfekt duft for dagen??
Jeg selv hadde Marry Me fra Lanvin så Den duften betyr mye, selv den dag i dag, men ellers vil jeg gjerne hatt noe litt noe mer luksuri øst. Akkurat nå elsker jeg Chanel både til ham og henne!

Gi oss dine 5 must-have skj ønnhetsprodukter i l øpet av bryllupsdagen!
Sheet maskes, for å gi deg den fantastiske gl øden i bryllupsuken, og det er en enkel luksus både for deg og brudepikene - hvorfor ikke gj øre det sammen som en liten takk f ør hjelpen? Mitt tips er Estée Lauder Advanced Night Repair PowerFoil Mask x 4.

Også, en veldig god og pleiende hårkur som du bruker f ør bryllupsdagen, husk å farge og vaske håret 10-6 dager f ør bryllupet, slik at du har dusjet ut alt av leftovers f ør den store dagen. Mitt tips er Kérastase Nutritive Irisome Masquintense Thick Hair.

Selv om du booker en makeup artist for hår og makeup, så er det greit å forbedre leppestiften din på bryllupsdagen, her velger du favorittfarge og helst noe som er fuktighetsgivende, da det kan være mye kyssing il øpet av dagen. Mitt tips erYves Saint Laurent Volupté Tint-In-Balm

Setting Spray i stedet for pudder? Her må du vurdere om du lett blir glansfull eller matt i l øpet av de intense dagene, og la en av brudepikene ha med seg pudder og en liten sminkeveske slik at du lett kan freshe deg opp mellom vielse og middag - jeg elsker Pixi Make-Up Fixing Mist for å holde makeupen på plass bruker jeg den beste concealer i verden(!) under øynene etter gledestårer: Yves Saint Laurent Touche Éclatog kanskje litt rouge for å skinne litt ekstra, da liker jeg Lumene Invisible Illumination Instant Glow Watercolor Blush.

Enkle l øsvipper som du kan ta med deg til makeupartisten, trikset er kun å åpne øynene litt mer, men uten å se unaturlig ut - få ditt skarpeste blikk noensinne på bryllupsdagen med noen ekstra vipper i kanten, mitt tips er Sweed Lashes By Terry Edition Terry Flair.