Min 10-stegs rutine BY Helen

09.01.2018

Den koreanske hudpleierutinen har tatt Norge med storm i 2017 og mer kommer vi til å se i 2018. Når vi snakker om koreansk hudpleie er det mange som forbinder det med den omtalte 10 stegs rutinen. En hudpleierutine som inneholder hele 10 steg, for en sunn og velpleid hud. Koreanske kvinner er kjent verden over for sin fine og sunne hud, som gjerne er grunne til at vi i Norge og resten av europa nå kopierer deres hudpleierutiner. Men hvordan gj ør man det egentlig?

Helen viser oss her sin 10 stegs rutine.

  • Helen har t ørr hud med fet t-sone.

1 Oljebasert ansiktsvask

Holika Holika Seed Blossom Moisture Cleansing Oil Holika holika moisture cleansing oil er en perfekt start på rutinen, den er fantastisk som vanlig morgenvask og som sminkefjerner. Den lukter veldig godt og huden etterlates ren og fuktet.

2 Vannbasert ansiktsvask

Aromatica Tea Tree Balancing Foaming Cleanser Denne bruker jeg mest i T -sonen hvor huden min blir oljete/fet. Tea tree balancing foaming cleanser n øytraliserer ut T sonen min. Denne er også god på sensitiv og betent hud da tea tree er super mot alt fra eksem til psoriasis.

3 Eksfoliering

Mizon Honey Black Sugar Scrub Jeg er en hyppig bruker av ansiktskrubb, dette er et veldig viktig steg i rutinen min. Skrubb eksfolierer huden, fjerner smuss og d øde hudceller samt øker kollagen og blodsirkulasjon i huden. Huden blir etterlatt silkemyk med en naturlig gl ød.

4 Toner

Jeg bruker Aromatica Tea Tree Balancing Toner, dette er en toner som hjelper til med å gi huden et jevnt utseende med en virkning på pigment og solflekker. Huden f øles kjempe myk ut etterpå og toner gj ør huden klar for påf øelgende essence og serum.

5 Essence

Jeg bruker Holika Holika Skin & Good Cera Ultra Essence Mist, og dette er den beste misten jeg noengang har testet! Absolutt en ny favoritt i hudpleie hyllen min. Cera mist sprayes så jevnt og fint utover huden. Cera mist demper irritert og r ød hud samt tilf ører godt med fuktighet.

6 Serum

Her bruker jeg, Mizon Collagen 100. Kollagen påvirker hudens elastisitet og har bevist stor påvirkning for en ungdommelig hud. Kollagen er den mest positive omtalte å påviste ingrediensen i hudpleie verden. Derfor bruker jeg kollagen for å ta vare på huden min, holde den fuktig, og jeg er utrolig forn øyd.

7 Sheet mask

Selvpleie er jo veldig viktig, og en spadag er ikke den samme uten ansiktsmaske. Jeg elsker Sheet-masks! Det finnes utrolig mange artige sheet masker man kan pr øve ut, som f.eks, tema som dyr, eller Skin79 Extra Premium Gold Mask som jeg har testet her. Jeg unner meg selv og huden min ansiktsmaske ca en gang i uken, huden blir forn øyd og jeg elsker spa dag! Velg en ansiktsmaske som passert til din hud og hva den er i behov av. Eller du kan velge en mild fuktighetsgivende ansiktsmaske bare for kosens del.

8 Øyekrem

Jeg bruker Mizon Collagen Power Firming Eye Cream. Nå er vi tilbake til dette med kollagen, visste du at kollagen også forebygger rynker? Som nevnt tidligere, tilf ører kollagen fuktighet og elastisitet til huden. Til min øyekrem ønsket jeg en krem som kan gj øre dette.

9 Ansiktskrem

Jeg bruker forskjellige etter behov, her må man ta for seg hvilken hudtype man har. Jeg bytter annenhver sesong og utifra hvordan huden min oppleves og hva den trenger. Jeg har derfor også valgt å ikke ta steg 9, med i videoen, da det er så forskjellig hvilket behov huden har. Men for de med t ørr hud som meg er hyaluronsyre et godt alternativ. Cosrx selger både på ren flaske og som ansiktskrem.

10 Nattkrem eller maske

Jeg bruker Mizon white sleeping mask, den er veldig dr øy i bruk og vil holde deg veldig lenge. Den er veldig tykk men er ikke kremete. Sleeping masken kan man sove med og trenges ikke å vaske av. Den er bare som en tykk nattkrem.

Pst, Om sommeren er det viktig å ha solfaktor i rutinen som et steg 9.5 på listen. Solfaktor er alfa omega i hudpleie hylla fordi vi hele tiden blir utsatt for stråling fra solen som skader huden vår og gir oss tidlig redusering på elastisiteten i huden.