Retinol - alt du trenger å vite om denne superingrediensen

01.01.0001

Vi får ikke nok retinol! Denne kraftingrediensen som gir fantastiske resultater på de fleste hudproblemer. Men det reiser også mange spørsmål: når, hvordan og hvorfor bruker du det? Så ta en kopp kaffe og len deg tilbake for her vil vi forklare alt du trenger å vite!

 

retinol-blogg.jpg
 
Retinol er en av de mest elskede ingrediensene i hudpleie. Men det reiser også mange spørsmål. Når skal du begynne med retinol? Hvem kan bruke det, og hvem skal unngå det? Og hva er forskjellen mellom alle varianter av retinol? Det kan virke veldig forvirrende i begynnelsen. Men det trenger ikke å være så vanskelig, vi forklarer alt.
 

Hva er retinol? 
Retinol er et effektivt vitamin A og det generiske navnet er retinoider, som inkluderer flere forskjellige typer vitamin A med forskjellige kjemiske sammensetninger. Tretinoin er den sterkeste og mest effektive brukes i reseptbelagte legemidler og behandlinger for akne, pigmentflekker og rynker. Retinol er litt mildere enn tretinoin og brukes i hudpleie. 
Retinol akselererer cellefornyelsen, noe som gjør at hudoverflaten raskere fornyes som gjør at huden ser friskere ut, porene ser mindre ut og hudteksturen ser bedre og glattere ut. Forskjellen mellom retinol som er reseptbelagt belagt og den som finnes i hudpleie er at resepten er mer potent og strammer lenger ned i huden som gjør cellefornyelsen enda raskere. 
 

Hvordan skal den brukes?
Når du begynner å bruke retinol, kan du bli rød, få tørre flekker eller begynne å flasse, så det er viktig at du starter forsiktig når du setter retinol inn i hudpleierutinen din. Et tips er å starte med en liten mengde noen dager i uken i kveldsrutinen din. Hvis du har sensitiv hud, kan du begynne å introdusere retinol ved først å påføre på rent ansikt i fem minutter og deretter vaske bort  kremen. Og deretter øke med fem minutter til huden din blir vant til det, og bare da la kremen fungere over natten. Og vær forsiktig – retinol er ikke for alle.
 
Prøv gjerne: The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion , Pixi Collagen & Retinol Serum , Transderma ® A , Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM 
 

Blir huden tynnere av retinol?
Både ja og nei. Retinol gjør at huden raskere blir fornyet, så den blir tynnere. Men over tid blir huden tykkere når du bruker retinol. Eller det ytre hudlaget blir tynnere og de nedre lagene i huden blir tykkere, noe som gir huden din en sunn glød.
 

Kan retinol brukes i solen?
Ja, hvis du er forsiktig med å bruke SPF. Siden den ytre huden blir tynnere når du bruker retinol, er det lettere å brenne i solen, derfor er det viktig at du bruker solkrem med høy SPF.
 

Kan du bruke retinol når du er gravid?
Du kan bruke retinol under graviditet. Det er imidlertid reseptbelagte retinoider som du ikke bør bruke når du er gravid. 
Kan retinol brukes sammen med andre hudpleieprodukter?
Det kan kreve litt forsøk før du finner den perfekte kombinasjonen. Man bør imidlertid være litt forsiktig med å kombinere AHA-syre og vitamin C med retinol, da mange kan reagere på den kombinasjonen. Men det kan fungerer bra for andre. Så en regel er å introdusere ett produkt om gangen, og hvis huden din reagerer på noe, fjerner du hva huden din reagerer på.
 

Når skal du begynne med retinol?
Det er ingen direkte alder når det er på tide å starte med retinol fordi den har så mange egenskaper som passer de fleste - alt fra akne til tegn på aldring. Så det er helt opp til deg når og hvis du vil introdusere retinol i din hudpleierutine.
 
Prøv gjerne: Dr Brandt 24/7 Retinol Eye Cream , Murad Retinol Youth Renewal Night Cream , Akademikliniken Skincare Pure Retin Oil, Ole Henriksen Transform Plus Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping Creme