Vårens sminketrender 2018

04.04.2018

Nå er våren endelig her, fuglene kvitrer og solen titter frem - og det er på tide med nye skj ønnhetstrender! Hva som blir en sminketrend er f ørst og fremst bestemt av moteshow, magasiner, nye produktlanseringer og sosiale medier. Vi har sjekket ut blant annet, Fashion Week, samt plukket opp de skj ønnhetstrendene vi har tro på i år!

Vi begynner med basen

Vi har i tidligere innlegg snakket om trender hvor det er en naturlig, strålende hud som gjelder i vår og sommer. Det er mye fokus på fuktighetsgivende og gl ødgivende hudpleie, og sminken du bruker skal gi en såkalt "no makeup makeup" look.

For å oppnå dette foreslår vi å bruke en god base hudpleie. F ølg opp med Sensai Flawless Satin Foundation SPF 20 som har en kremaktig tekstur som gir et naturlig resultat, nydelig fuktighet og fin gl ød. Påf ør deretter pudder, om du ønsker, men dette ikke et must. Legg til litt frisk farge til dine eplekinn med IsaDora Twist-Up Blush & Go, dytt på og bland med fingertuppene eller ønsket sminkeb ørste. Til slutt påf ører du highlighter, rms beauty Living Luminizer gir en transparent naturlig strålende finish, og er lett å påf øre på både fuktige og t ørre baser.

Gyllen highlighter

Etter Fenty Beauty av Rihanna ble lansert så har den gyllene "glowen" blitt mer og mer populær- og det er jo utrolig fint!. Du finner mange ulike typer highlighters, og ulike teksturer og toner i gull. Vi tipser her om blant annet Ciaté Dewy Stix Luminous Highlighting Balm som har en gel-lignende tekstur som ikke smitter av, og nyansen Gleam gir en skinnende gyllen tone.

Hvis du liker pudder-highlighters så kan vi anbefale Milani Strobelight Instant Glow Powder i nyansen Sunglow som med lysreflekterende perler skaper en strålende finish, og en varm gyllen tone. NYX PROFESSIONAL MAKEUP Love You So Mochi Highlighting Palette er for deg som vil varierer nyansen på din highlighter, i midten finner du en gull-gyllen nyanse som nesten kjennes ut som krem ved f ørste ber øring, men man oppnår en puddertekstur ved påf øring.

Nedenfor ser du en swatch med Love You So Mochi Highlighting Palette, et bilde repostet av @nyxcosmeticsnordics fra @idahmua.

Slutt på matte lepper, nå er det glans som gjelder!

Såkalte "Liquid Lipsticks" har dominert det siste året, men nå snur det, og du kan finne frem leppeglansen! Produkter som var favoritt på leppene for rundt 18 år siden, er nå tilbake og kommer i flere forskjellige design som passer til din look. En leppeglans kan være gjennomsiktig eller farget med forskjellige typer fargeintensitet, den kan ha en skimrende, matt, glansfull eller en glitrende finish. Du får dem på stift, som en palett, på tube eller en flaske. Hos oss kan du faktisk finne over 200 forskjellige leppeglanser, med forskjellige nyanser.

_Glans og en shot med skimmer? _ En storfavoritt i lang tid Clarins Instant Light Natural Lip Perfector som kommer i en r ørformet tube med en myk applikasjonspute hvor du forsiktig klemmer ut en fantastisk gelformel, som har en vakker, s øt duft og gir et 3D-skimmer og en fin naturlig nyanse som gir myke glansfulle lepper. Ideell for de som ønsker å ta vare på leppene og gi dem et glansfullt, naturlig utseende.

For deg som ikke er helt klar for å gi opp den matte looken så får du IsaDora Twist-Up Matt Lips som gir et silkemykt, matt utseende til leppene. Du trenger ikke å spisse den, men du vrir den enkelt opp når det trengs. Den har en kremaktig tekstur, intenste fargepigment, varer lenge og gj ør at leppene f øles myke.

Om du vil ha både pleie og glans så anbefaler vi Milani Moisture Lock Oil Infused Lip Treatment, som er helt gjennomsiktig (nyansen Moisturizing Almond Coco), eller med et hint av farge. Denne lipglossen inneholder jojoba, avokado og tsubakiolje som virkelig gir fuktighet og myk pleie for leppene samtidig som den gir en strålende glans.

Trenden med metallisk, duo-krom effekt holder seg, og er perfekt å kombinere med den nye leppeglans trenden. En måte å kombinere dem på er med NYX PROFESSIONAL MAKEUP Duo Chromatic Lip Gloss. Denne lipglossen har en kremaktig tekstur, og formulaen er full av lysreflekterende perlepigmenter som gir en nydelig effekt. Denne glansen har et hint av farge, men fokuset ligger på den intense 3D-finishen.

Nedenfor ser du en swatch med Pixi Lip Icing - Cake, repostet av @pixibeauty fra @chloemorello. Fint ikke sant?

Bild visas av Pixi by Petra (@pixibeauty)

Årets farge? Ultraviolett!

Hvert år tar Pantone fram en ny farge som blir "årets farge" og i 2018 er trendfargen ultrafiolett, eller andre nyanser av lilla og fiolett. En dramatisk og skremmende farge, men vi ønsker den varmt velkommen!

Ikke nok med at en (eller flere) lilla detaljer kan gi et oppl øft i hjemmet, som f.eks en vase på det hvite vindusbordet, lillaputer mot en m ørkegrå sofa, eller som en detalj i et ellers sort/grått antrekk, det kan også l øfte din makeup! Legg til for eksempel en leppeglans med et snev av lilla som Clinique Chubby Plump & Shine Liquid Lip Plumping Gloss i nyansen Goliath Grape, frisk opp din look med Lancôme Ombre Hypnose Mini Chubby på dine øyenlokk, en krem øyenskygge med en fin nyanse av pastell-lilla, eller gj ør din look komplett med lilla negler, f.eks med IsaDora Wonder Nail, Sweet Violet. Kun fantasien setter grenser!

Pantone står bakom fargesystemet Pantone Matching System som er et fargesystem for dekorfarger. Det eksakte navnet på årets farge er Ultra Violet 18-3838.

Bild visas av Pantone (@pantone)

Naturlige øyenbryn

I år er det ikke de veldefinerte og i fylte instagram-brynen som gjelder, men i år er det naturlige bryn som gjelder. Hvis du er velsignet med fyldige øyenbryn, er det nok å b ørste dem med enten en gjennomsiktig brynsgel som Anastasia Clear Brow Gel, eller om du beh øver litt mer farge så anbefaler vi NYX PROFESSIONAL MAKEUP Tinted Brow Mascara for en fyldigere look.

Hvis du ikke er velsignet med så fyldige bryn, anbefaler vi at du tegner tynne, tynne strå for å fylle i, og for å legge til litt ekstra fylde kan du bruke f.eks. Pixi Natural Brow Duo som er en perfekt duo.