15.05.2016

Mitt navn er Julie Abrahamsen og jeg står bak instagram kontoen "beautybyabrahamsen". Jeg elsker både hår og sminke - og tenkte å tipse deg om mine topp tre fletter til 17 mai.

17 mai er dagen hvor vi finner frem våre fineste klær (eller selveste bunaden -for dere heldige som eier det), går i tog og feirer Norges grunnlovsdag.

Jeg vil her vise dere en guide til hvordan jeg lager mine topp 3 fletter. En til bunad, én til festantrekket og én til et litt mer casual antrekk. Enkelt, greit, velstelt og vakkert!

Forberedelse av hår: F ørst er det viktig å gre hele håret. Jeg bruker min ghd Paddle Brush som er en stor b ørst som tar mye om gangen samt også gir et glatt og fint resultat.

Videre sprayer jeg håret med en varmebeskyttende spray. Jeg bruker min ghd Style Heat Protect Spray. Denne sprayen vil gi en varmebeskyttelse som hjelper deg å maksimere din varmestyling, slik at det sliter så lite som mulig på håret når du bruker rettetang, kr ølltang eller hårf øner.

Flette casual:

Til denne 17 mai frisyren ønsker jeg rett hår. Jeg som har relativt rett hår naturlig går bare over med min GHD Paddle brush. Dersom du ikke har like rett hår ville jeg gått over med en rettetang til denne looken.

Videre deler du opp skillet slik du vil ha det. Til denne looken synes jeg midtskille er best, men dersom du ønsker sideskille så er det også fult mulig. Videre må du dele av en del hvor du ønsker fletten skal være. Nå ser vi på selve bredden av fletten. Se hvor bred du vil at fletten skal være f ør du deler den delen frem og tar vekk resten av håret som ikke skal være med i fletten. Fest gjerne med en spenne.

Start på den ene siden av skillet. Jeg fletter mine fletter utover da det er noe jeg synes er mest synlig og fint, så det du vil gj øre er å flette unnenifra. Ta hver del under så opp. Slik jeg viser under. Det er viktig å hele tiden ta mer hår inn i fletten. Dette er for at fletten skal sitte stramt til hårbunnen.

Fortsett å ta inn hår i fletten til du er med øret. Da kan du stoppe å ta inn mer hår og flette hele fletten ferdig.

Fest fletten så godt under håret som mulig. Jeg liker å feste dem så langt bak at det fletten ikke er synlig lengre under alt håret.

For å skape en mer tykkere flette drar jeg i hver del av den.

Så gjentar du det samme på den andre siden.

Så er du ferdig.

Flette til festantrekket:

Til denne 17 mai frisyren ønsker jeg store og fyldige kr øller. Jeg vil da ta i bruk min GA.MA Professional Titanium Curling Iron 25 mm. Ved å bruke en stor kr ølltang vil du f ørst å fremst få store kr øller, men kr ølltangen vil også få håret til å se mer fyldig å tykt ut. Jeg kr øller håret vekk fra ansiktet. Dette gj ør jeg fordi jeg skal også flette håret vekk fra ansiktet. Derfor ønsker jeg at kr øllene skal gå samme vei som flettene.

Jeg starter med å finn frem skillet. Til denne looken går jeg får sideskille, men her kan du velge helt selv. Videre deler jeg av håret som skal flettes.

Denne gangen skal jeg flette innover. Jeg starter helt på toppen og fletter nedover. Det er viktig å hele tiden ta inn mer og mer hår i fletten. Dette er for at fletten skal henge fast og for at fletten skal bli tykk.

Jeg fletter hele veien til jeg nesten er på midten av bakhodet. Deretter festes fletten med en spenne. Jeg bruker i fargen blond til å feste fletten. Ved å bruke spenner som er lik hårfargen din vil ikke spennene bli så synlige.

Jeg fletter hele veien til jeg nesten er på midten av bakhodet. Deretter festes fletten med en spenne. Jeg bruker Bravehead Professional Hairgrips 51 mm i fargen blond til å feste fletten. Ved å bruke spenner som er lik hårfargen din vil ikke spennene bli så synlige.

For å få en slakkere og mer bustete flette drar jeg i hver del av fletten. Dette vil gj øre sveisen litt kulere og det vil også gi deg mer volum til håret.

Så er fletten ferdig

Flette til Bunad:

F ørst og fremst starter vi denne looken med å lage et midtskille. Videre lager du en fin linje fra øre til øre gjennom hårbunnen hvor du tar vekk luggen. Til denne looken skal ikke luggen være en del av fletten så den kan du samle i et strikk.

Dette er en «utover flette». Dette er for at fletten skal bli mer synlig. Vi starter på den ene siden av skillet. Fletten skal festes til hodebunnen så det er viktig at man hele tiden tar inn nytt hår mens man fletter. For at fletten skal være utover må man flette under ifra og opp.

Flett til cirka midten av bakhodet. Deretter skal du slutte å ta inn nytt hår og bare flette fletten ferdig med det håret du har.

Så gjentas det samme på neste side.

Videre skal du feste flettene. Disse skal tas så langt opp mot motsatt side av der fletten ble flettet. Enden av fletten skal festes med spenne delvis under den andre fletten. Slik jeg viser på bildet under.

Samme gj øres på andre siden.

Til slutt skal luggen kr ølles. Jeg bruker min GA.MA Professional Titanium Curling Iron 25 mm. Som alltid kr øller jeg vekk fra ansiktet.

Så er looken ferdig.