Hudpleie

Steg 3: Exfoliering

Å eksfoliere huden gjør den umiddelbart mykere, glattere og mer glødende. Å kvitte seg med døde hudceller hjelper også huden til å absorbere følgende produkter. Koreanske forbrukere bruker vanligvis ikke skrubb i samme grad da de foretrekker peelingprodukter som er mer vennlig mot huden. Koreanske eksfolierendeprodukter er ofte basert på syrer eller enzymer som "løsner" døde hudceller uten å skrubbe og dermed er mer egnet for personer med sensitiv hud.

Mange peelingprodukter inneholder syrer som forskjellige alfa-hydroksysyre (AHA), beta-hydroxy acid (BHA) eller botaniske enzymer som fjerne døde hudceller forsiktig. Et spesielt populær produkt er peeling-gel. Den påføres på huden og danner myke partikler som fanger opp døde hudceller. BHA-produkter er det ultimate for deg med mer oljete hud med hudormer fordi BHA er oljeoppløselig og derfor motvirker overdreven talgproduksjon i porene. AHA-produkter er et godt valg for de med tørr hud fordi de har fuktighetsgivende egenskaper.

Selv om eksfolierendeprodukter direkte gir fantastiske resultater man bør være forsiktig med å bruke dem for ofte. Vi anbefaler å bruke disse 1-2 ganger i uken, helst før du bruker sheet masker. Du kan også bruke mildere eksfolierende produkter på morgenen før du legger sminken da makeup vil legge seg jevnere og huden vil få en fantastisk glød. Husk å beskytte huden med SPF da fjerning av døde hudceller etterlater huden mer følsom for UV-stråler.