Hudpleie

Steg 8: Øyenkrem

Huden rundt øynene er tynnere, følsommere og enda mer sensitiv enn huden på andre deler av ansiktet. Den har ofte også helt andre behov enn andre deler av huden din, som også er en god grunn til å bruke øyekrem. Øyepartiet er ofte det første stedet som viser rynker, men med riktig pleie kan disse rynkene forebygges eller behandles. I motsetning til andre deler av ansiktet har øye området ingen porer. Dette er hovedgrunnen til at det lett kan tørke, noe som ofte kan føre til de første synlige tegn på aldring: fine linjer, som senere kan utvikle seg til dypere rynker.

En av de beste måtene å opprettholde huden rundt øyet`s ungdommelighet er å sikre at huden rundt øynene fuktes riktig. Øyenkremer er ikke bare for moden hud og den beste tiden å begynne å bruke dem er når du begynner å bruke øyesminke fordi makeup fjerning kan påvirke følsomheten i huden. Bruk av en mild og fuktighetsgivende øyekrem kan startes så tidlig som tenåring, selv om du ikke bruker noen øyesminke, fordi det alltid er lettere å forebygge rynker enn å prøve å få dem til forsvinne senere.

Olje absorberende og mattende emulsjoner kan tørke ut huden rundt øynene og fetere fuktighetsgivende kremer kan forårsake puffy øyne. Anti-aldrings kremer kan ofte inneholder kraftige aktive ingredienser som kan irritere sensitiv og tynn hud. Ved å velge en øyekrem som passer din huds spesielle behov kan du hjelpe huden din til å holde seg fuktig og plumped. Dette vil bidra til å opprettholde hudens ungdommelige utseende. Det finnes også flere øyenkremer som vil lysne huden rundt øynene og bidrar til å redusere poser og andre synlige tegn på tretthet eller aldring.