Hudpleie

Steg 4: Toner

I den koreanske hudverden verdsettes tonere høyt. Deres oppgave er å balansere pH-verdien i huden din, og når verdien er i balanse kan etterfølgende produkter virkelig gjøre jobben sin. Bruk toner morgen og kveld da din rengjøring og vann fra springen kan påvirke din naturlige pH-verdi. Velg toner basert på din hudtype og dens behov for best resultat. Foruten at toneren balanserer pH-verdien vil de aktive ingredienser gi huden din næring.

Hudens naturlige pH-verdi er 5,5, som er surt. Hvis din huds pHverdi er i ubalanse, kan det resultere i tørr hud, fet hud eller t.o.m rynker eller linjer. Når huden er balansert får den et fyldig og glatt utseende. Derfor er det viktig å bruke tonere umiddelbart etter rengjøring.

Veldig fet eller tørr hud er ofte tegn på basisk hud. Dette kan føre til fine linjer og rynker eller kviser fordi huden kompenserer ved å produsere mer fett å balansere tørrhet. Selv om huden skal være litt surt så det bør den ikke være for sur, fordi den kan bli for følsom. Sensitiv hud kan bli lett irritert, rød eller betent. Huden kan bli for sur hvis du er for ivrig etter å bruke sterke rensere og eksfolierende produkter.

For en noe sur pH-verdi er det viktig med bruk av AHA eller BHA-syrer, fordi de fungerer best der. Hvis du vasker ansiktet med vann fra springen (som ofte har en pH rundt 7) og ikke balanserer med toner virker ikke dine dyre syrer. Toner er ikke bare et produkt som fullfører din renserutine - det er også et viktig supplement til hele rutinen som maksimerer andre produkter!

Filter