Slik pakker du produktene til flyturen

20.03.2023

IIkke la reiseplanene dine begrense skjønnhetsrutinen din! Her får du tips og triks på hvilke skjønnhetsprodukter du kan ha med deg i håndbagasjen og hva som bør pakkes i innsjekket bagasje!

Hvis du planlegger å reise på en ferie eller forretningsreise, er det viktig å forberede deg godt ved å pakke med deg de nødvendige kosmetikkproduktene som du vil trenge under flyturen og på reisemålet. Men det kan være litt forvirrende å vite hvilke produkter som kan tas med på flyet, spesielt med de stadig skiftende flysikkerhetsreglene.

For å unngå å måtte forlate dine favorittprodukter i sikkerhetskontrollen på flyplassen, kan du ta noen enkle forholdsregler;

 

Husk en-liters bag-regelen for håndbagasje på flyet!

All væske må pakkes i en gjennomsiktig pose som rommer én liter. Hvis du ikke har en, får du en under sikkerhetskontrollen. Sjekk at posene passer før du sjekker inn bagasjen din.

 

100 milliliters regelen

Når du skal pakke håndbagasjen til flyturen, er det viktig å huske på 100 ml regelen for væsker. Dette betyr at ingen av produktene som skal pakkes i den en-liters posen kan være større enn 100 ml. Så pass på å sjekke størrelsen på produkter som kroppskrem, balsam eller hårspray før du legger dem i håndbagasjen.

Husk også at grensen på 100 ml er basert på pakningsstørrelsen som er oppgitt på produktet, ikke hvor mye produkt som er igjen. Hvis det bare er 100 ml igjen i en 200 ml-pakke, kan den ikke tas med i håndbagasjen. Dette er også viktig å huske på hvis du overfører produkter til en mindre emballasje.

For større produkter kan du trygt pakke dem i en sjekket koffert. Ved å være oppmerksom på disse retningslinjene, kan du unngå forsinkelser og unødvendige problemer under sikkerhetskontrollen på flyplassen og nyte reisen din med trygghet og bekvemmelighet.

 

Hvilke produkter teller som væsker?

Alle produkter som oppgis i milliliter, regnes som væsker. Dette inkluderer kroppskremer, sjampoer, balsam, lipglosser, mascaraer og sminkekremer, samt leppestifter, concealere, hårvoks og andre kosmetiske produkter som kan påføres huden. Selv om reglene for flytende produkter kan variere på forskjellige flyplasser og avhengig av sikkerhetspersonalet, anbefaler vi å følge de strengeste tolkningene av reglene for å unngå problemer. 

 

Hvilke produkter kan ikke pakkes i håndbagasjen?

Bortsett fra størrelsen på det enkelte produkt, er det ingen spesielle begrensninger som skal tas i betraktning ved pakking av kosmetikk. Det eneste unntaket er ulike skjønnhetsverktøy som for eksempel negleklippere, som kan være nyttige under turen, men må pakkes i innsjekket bagasje. Andre skarpe gjenstander bør også pakkes i en innsjekket bagasje.

 

Hva kan pakkes i innsjekket bagasje?

De fleste kosmetikkprodukter trygt pakkes i innsjekket bagasje. Dette inkluderer kroppskremer, sjampoer, balsam, sminkekremer og andre lignende produkter. Det er ingen størrelsesbegrensninger for disse produktene i innsjekket bagasje. Når det gjelder aerosolprodukter som f.eks hårspray, kan de også pakkes i innsjekket bagasje hvis størrelsen er mindre enn 500 ml.

Hva annet bør du tenke på når du pakker?

Under flyreiser kan endringer i lufttrykket føre til at flytende kosmetikkprodukter lekker. For å unngå rot og søl i bagasjen din, bør du pakke disse produktene forsiktig, for eksempel ved å legge dem i en plastpose.  Dette kan være spesielt nyttig for roll-on deodoranter som har en tendens til å lekke under flyreiser på grunn av trykkforandringer.

 

Må også taxfree-kjøp på flyplassen passe i en literpose?

Plassering av produkter i literpose gjelder kun produkter som tas gjennom sikkerhetskontrollen. Etter at du har passert kontrollen, kan du kjøpe kosmetiske produkter på flyplassen uten å måtte bekymre deg for størrelsen på produktene. De trenger ikke lenger å passe inn i en literspose, så du kan handle fritt uten begrensninger. Hvis du har en mellomlanding må du være klar over at de flytende taxfree-kjøpene dine må pakkes i en forseglet pose med kvittering. Dette er en vanlig praksis som flyplasspersonalet er kjent med, og de vil ha de nødvendige posene tilgjengelig for deg.