Hvordan redder du huden i kulden?

05.03.2018

Det er veldig kaldt her i Norden nå, og huden vår er ikke sen med å reagere på kulden. Vanlige problemer som oppstår med huden i denne kulden er t ørrhet, huden blir r ød og flasser, f øles stram og leppene kjennes t ørre og stramme. Vi gir deg her våre beste tips om hvordan du redder huden din fra kulden!

For myke lepper tross minusgrader

Mange f øler at leppene blir veldig t ørre når det blir så kaldt, så om du er en av dem er du definitivt ikke alene. Et produkt som er et must å ta med seg i vesken eller lommen er By Terry Baume de Rose Le Soin Levres Crayon! Det er By Terrys klassiske Baume de Rose SPF 15 men i et praktisk pennformat. Den har en nærende formel som er beriket med rosevoks, ceramides, sheasm ør og vitamin E, som alle bidrar til å mykgj øre og fukte selv de t ørreste leppene.

Det kan også være bra å kvitte seg med de d øde hudceller, og det må du gj øre på en så skånsom måte som mulig når det kommer til leppene dine. By Terry Baume de Rose Le Gommage Levres Lip Scrub gir en mild peeling takket være en blanding av sm ør, voks og oljer. Denne leppeskrubben gir fuktighet og næring, fjerner d øde hudceller, og med den smeltende konsistensen og sukkerkrystallene som eksfolierer f øles den behagelig på leppene og gir en myk god f ølelse.

Hjelp huden din i kulden

Som vi allerede har nevnt, reagerer huden nå som det er vinter med å bli t ørr, flasse og bli r ød. Huden kan f øles gjerne stram og litt kl øende. Her har vi funnet frem en mild hudpleierutine som gir maksimal fuktighet til huden, slik at den f øles myk og frisk ut.

Vi begynner med rengj øring. Når huden f øles t ørr og stram så er en oljerengj øring mest behagelig for huden. Elizabeth Arden Ceramide Replenishing Cleansing Oil er en herlig rengj øringsolje som fjerner sminke og smuss samtidig som viktige lipider gir huden en myk og fuktet f ølelse. Ta en liten mengde og forsiktig masser på t ørt ansikt. Deretter vet hendene og fortsett å massere til en hvit, melkeaktig tekstur oppstår, skyll deretter forsiktig.

For å bli kvitt t ørrheten er det bra å bruke en ansiktspeeling for å virkelig blir kvitt de d øde hudcellene, 1-2 ganger i uken avhengig av hvilken peeling du bruker. Ett tips er Akademikliniken Pure Triple Peel, en gel peeling som effektivt fjerner d øde hudceller og smuss. Du får en stimulerende effekt på cellefornyelsen som bidrar til økt gl ød ved regelmessig bruk. Beriket med en unik kombinasjon av hydroxysyrer, fruktenzymer og riskli gir den deg en f ølelse av forfining og utjevning av hudens struktur.

Om du har en f ølsom og sensitiv hud samtidig som du er t ørr da b ør du ikke bruke ovennevnt peeling, men da er det best å satse på en peeling som ikke gir friksjon. F.eks Elemis Papaya Enzyme Peel som du varmer opp i håndflatene, påf ør på rengjort hud og la den virke i 10-15 minutter og skyll deretter av med lunkent vann eller Sensai Silky Purifying Silk Peeling Powder som er en pudderskrubb som du kan bruke daglig (hver annen dag hvis du er veldig sensitiv). Du skummer opp omtrent en ½ teskje pulver i våte hender, tilsett vann til den har en kremaktig tekstur ca 3 ms, og masser den deretter på rengjort hud i noen minutter. Skyll grundig. Husk at uansett hvilken peeling du bruker, unngå øyeområdet!

Valg av ansiktsserum. Babor Repair Cellular Ultimate Calming Serum er perfekt for de som har sensitiv hud eller har midlertidig sensitiv hud på grunn av, for eksempel, kulde. Dette er et aktivt serum som bidrar til å styrke hudens barriere og motstandskraft samtidig som det reduserer r ødhet og mild hudirritasjon. Det bidrar også til å styrke hudens evne til å bevare fuktighet!

Når det kommer til ansiktskrem så er M Picaut Calming Cocoon Cream rik, pleiende krem som bidrar til å gi huden en silkemyk f ølelse med forbedret elastisitet og gl ød. M Picaut Calming Cocoon Cream bidrar til å gi en behagelig f ølelse til stresset, ubalansert og dehydrert hud samtidig som den bidra til å forebygge aldringstegn.

Ønsker du en litt lett tekstur så kan vi anbefale Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief som er en lett krem-gel som fungerer som en rask oppfriskning. I 24 timer blir huden fylt på med fuktighet. Akkurat hva en sliten og t ørr vinterhud beh øver.

For de som ønsker en ultralett tekstur så er Biotherm Aquasource Everplump perfekt. Den har en lett geltekstur som gir fuktighetsgivende pleie og kontinuerlig mykhet. Når du påf ører den så utl øser den tusen mikro-fuktighetsgivende dråper som igjen frigj ør ultrafuktighetsgivende ingredienser til huden.

Ha alltid med deg en ansiktsmist! En ansiktsmist er ett must-have i vesken, på skrivbordet,.. Ja over alt. Cremorlab T.E.N. Cremor Mineral Water er en virkelig herlig mist basert på T.E.N termisk vann, kjent for sin sjeldent rike konsentrasjon på mineraler som bidrar til å regenerere og pleie huden. Ideell å ha med seg som en regelmessig fuktighetsboost - fungerer også utmerket å bruke over sminken. En annen mist som er utrolig populær og populær er PIXI Glow Mist som ikke bare virker oppfriskende men også gir en fantastisk gl ød til huden.

Mange, mange sheet masks! Du kan aldri få nok av sheet masker, og de er perfekte for å booste huden din samtidig som du får et avslappende stund. Benton Snail Bee High Content Mask Pack er bokstavelig talt druknet i en essens basert på filtrert snegleslim og ekstrakt av gr ønn te som mykgj ør, fukter og hjelper huden å gjenopprette seg selv. Holika Holika Skin Rescuer Mask Sheet - Hyaluronic Acid er basert på hyaluronsyre og kjennes som ett oppfriskende bad for huden, og den passer til alle hudtyper som er i behov av et fuktighetsboost. MISSHA Real Solution Tencel Sheet Mask (Intensive Moisturizing) er basert på Hydrogel og Tencel som smelter sammen med hyaluronsyre for å fukte huden og gir ett varig resultat.