15.06.2015

Linn M., hudterapeut på eleven, guider deg gjennom hvordan du enkelt fikser vakre, strålende solbrune ben i sommer med hjelp av selbruning!

Glinsende solbrune ben er det mange som dr ømmer om til den hvite kjolen for sommerperioden, men det er jo dessverre ikke alltid været er med oss. Iblant kan man ha vanskeligheter med å få farge selv om man soler seg - men da har vi såklart tips på hvordan du likevell skal lykkes med gyllenbrune ben!

Bronzer, selvbruning og skimrende kremer er noe jeg er fast med, derfor tenkte jeg å dele med deg hva jeg gj ør for å lykkes med brunfargen uten hjelp av solen. Jeg tester ofte det seneste, både budsjett og litt mer eksklusive, dyrere merker og jeg har funnet noen favoritter jeg ikke kan være foruten. Men f ørst et lite tips på hva du skal tenke på når du velger ditt produkt innen selvbruning!

Å tenke på!
F ør man velger produkter b ør man tenke på hvor m ørk nyanse man vil ha, hvor lys man er i grunnen og hvor raskt resultat man vil ha.

Om du er veldig lys eller ikke vil ha så sterk nyanse b ør du satse på en selvbruning som du kan bygge opp fargen med. Den bruker du i flere dager til du får den nyansen du ønsker, da er det lettere å se hvor m ørk fargen er og det blir ikke like flekkete. Det finnes jo også en "Wash Off"-selvbruning som du enkelt kan vaske av i dusjen, perfekt når du bare vil ha en gyllenbrun farge for en kveld. Noen populære "Wash Off"-produkter er Le Tan Flawless Legs Wash Off Leg Makeup, som du sprayar på og L'Oréal Paris Sublime Bronze Summer Legs BB Cream som er som en bodylotion du sm ører på.

Ønsker du en mer intensiv og dyp farge er det bra å satse på en medium-dark nyanse, disse gir deg en umiddelbar fresh farge og du trenger oftest bare sm øre deg en gang (og så regelmessig for å opprettholde fargen da).

Skal man velge, gél, mousse, lotion eller spray?
Pr øv deg fram, test gjerne litt forskjellige varianter til du finner det som passer best for deg! Personlig foretrekker jeg mousse da jeg syns det er enkelt å få jevnt, men dette er en smakssak.

Grunnlaget er like viktig som resultatet!
Det mange feiler på er grunnlaget f ør man appliserer selvbruning. Grunnlaget er nemlig utrolig viktig for å få en jevn og holdbar farge. Hvordan legger man et bra grunnlag? Peeling, peeling og atter peeling - det er nok ingen nyhet for de fleste, men er den enkleste måten for å få bort t ørrhet og d øde hudceller.

Bruk gjerne en peelinghanske, f.eks Dirty Works Exfoliating Gloves eller en peeling med korn i, f.eks Apotheke Verbena Sugar Scrub da vi tåler litt mer på bena. Skal du peele resten av kroppen b ør du være litt varsom ved brystet og skal du peele ansiktet skal du bruke en peeling spesielt tilpasset ansiktet, som f.eks Clarins Gentle Peeling Smooth Away Cream, og bruk ikke hanske i ansiktet.

Kan jeg sm øre kroppen med bodylotion f ør appliseringen?
Når du skal applisere selvbruning skal du være n øye med å ha en ren og t ørr hud (og som nevnt ovenfor, skrubbet). Visse områder såsom albuer, knær og fotvristen kan trekke til seg litt ekstra av fargen da man kan være litt t ørrere her. Et godt tips da er å sm øre seg lett på disse områdene med bodylotion f ør du appliserer selbruningen.

Skal man bruke hanske eller ikke?
Dette er også en smakssak og avhengig av hvilket produkter man bruker. Enkelte selvbruningsprodukter har en tendens til å sette seg på håndflater og mellom fingrene, mens andre kan enkelt kan vaskes bort med såpe og vann. En applikatorhanske er da veldig bra å bruke og du får et jevnte og fint resultat. Den suger dog til seg litt av fargen, hvilket gj ør at den blir litt flekkete og b ør vaskes iblant. Man kan skylle den i lunkent vann eller med litt såpe eller ansiktsrengj øring og la den selvt ørke, gjerne hengende.

Hvordan appliserer jeg selvbruning?
En anbefaling er å begynne med ansiktet, uansett om du har en selvbruning tilpasset for ansiktet eller om du har en som passer for både ansiktet og kroppen. Dette fordi det er best å begynne med rene og freshe hender i ansiktet og ved halsen. Jobb i sirkulære bevegelser slik at du ser/kjenner at du appliserer overalt. Bruk ikke selvbruning tilpasset kroppen i ansiktet, denne formulaen er oftest formulert anderledes og huden i ansiktet er mer sensitiv.

Når det gjelder kroppen er et bra tips å begynne oventil og jobbe seg nedover, avslutt med legger og f øtter. Dette er mer hygienisk og en enkel måte å vite hvor du har sm ørt deg, så du ikke misser noe.

Perfekt gl ød med bare ben til kjole eller skj ørt!
Vil du ha det der lille ekstra når du har fått til din fine brunfarge er det pent med noe som gir litt glw på huden. En skimrende krem, olje eller bronzingpudder gir en fin finish. Noen produkter som gir fantastisk gl ød og som har blitt veldig populære er Manasimakeup® Lyster Cream Bronzer, Gleam Body Radiance, Gleam Radiant Dust, Vita Liberata Capture the Light Opaque Illuminating Skin Finish og the Balm Betty-Lou Manizer.

Hvordan opprettholder jeg min flotte farge?
Akkurat som man har vært ute i solen og fått en solkysset farge er det viktig å gi huden fuktighet for at den skal holde seg myk og smidig, ellers blekner fargen raskere. Sm ør deg hver dag med en god, fuktgivende kroppslotion, body butter eller body cream, avhengig av hva du liker best. Bruk så din selvbruning med jevne mellomrom for å holde fargen fresh, og exfolier huden 1-2 ganger i uken.

Lykke til!