Slik påfører du brun-uten-sol

11.06.2018

Flere og flere mennesker velger å beskytte huden mot solens skadelige stråler, men du kan faktisk få en solkysset hud uten hjelp fra solen, nemlig med brun-uten-sol. Men hvordan påf ører man egentlig brun-uten-sun på best mulig måte? Vi tipser!

Begynn med å skubbe!

Bak en fin påf øring av brun-uten-sol, kalt BUS, er en jevn overflate. Dette gj øres best ved f ørst å skrubbe huden for å fjerne d øde hudceller og jevne ut huden. Derfor begynner man med å skrubbe huden i dusjen med produkter som f.eks Clarins Exfoliating Body Scrub for Smooth Skin. En herlig kroppskrubb som gj ør huden mykere ved å fjerne urenheter og d øde hudceller. Du kan bruke denne peelingen 1-2 ganger i uken både på t ørr og fuktig hud.

Fukt huden hvor den er t ørrest

Du burde egentlig ikke påf øre kroppslotion eller lignende på kroppen rett f ør brun-uten-sol, da det kan gj øre resultatet ujevnt. Men om du har t ørre knær og albuer kan du med fordel påf øre litt kroppslotion hvor du har en tendens til å bli litt m ørkere enn resten av kroppen. Ett tips er å bruke f.eks Biotherm Oil Therapy Baume Corps Body Lotion som både tilf ører fuktighet og gir en herlig duft av aprikos.

Slik påf ører du brun-uten-sol

Nå til påf øringen, det beste er å bruke en spesialtilpasset hanske, f.eks St. Tropez Tan Optimiser Tan Applicator Mitt eller Beautyblender BodyBlender som er en svamp som gj ør påf øringen veldig jevn. Dette er for å få ett så jevnt resultat som mulig, og for å unngå å få produktet i håndflaten.

Les alltid på ditt brun-uten-sol produkt hvordan du bruker det, da det finnes flere forskjellige formler (som vi kommer til litt lenger nede). Hvis du bruker hansker eller bare hendene anbefaler vi at du påf ører litt brun-uten-sol-produkt på hansken/hånden og jobber inn produktet i sirkulære bevegelser og i relativt h øyt tempo. Bruker du Beautyblender BodyBlender så skal du f ørst fukte den, deretter påf øre BUS-produktet på og "dytte" på produktet over hele kroppen. Forsikre deg om at du ikke kommer i kontakt med klær eller andre tekstiler når du lar produktet t ørke.

Eksempel:
Et populært brun-uten-sol produkt er St. Tropez Self Tan Express 1 Hour Tan som har en fuktgivende mousse-formel som gir en vakker kakaobrun tone på kun en time. Påf ør en passe mengde mousse på din St. Tropez Tan Optimiser Tan Applicator Mitt og massere inn i huden med sirkulære bevegelser, jobb relativt raskt. Ta litt mindre produkt når du påf ører på steder som knær, albuer og hender. Vær forsiktig med å påf øre på hendene slik at du ikke får flekker på håndflaten, det er ikke så fint.

La virke i 1-3 timer, jo lenger du venter, hvor m ørkere vil fargen blir, deretter hopp i dusjen og du har en fin brunfarge i 5-7 dager!

Hvilken brun-uten-sol skal man velge??

Det finnes mange forskjellige brun-uten-sol på markedet i alle mulige formler. Du må bare finne den som passer best for deg og din hud best. For en t ørr hud så kan f.eks en lotion, krem eller olje f øles bra, mens for en fet hud passer kanskje en mousse eller spray passer bedre. Det er virkelig en smakssak!

Hos oss finner du brun-uten-sol i form av lotion, krem, olje, konsentrat, spray, dusjgel ... Ja det er mange. Vi tipser her om noen av våre bestselgere:

Bild visas av St Tropez (@sttropeztan)

@Heleneriksen , har testet St. Tropez Self Tan Express 1 Hour Tan som er en selvbrunings mousse for deg som ønsker en solkysset hud i ekspressfart.

Dagen f ør selvbruning skrubber jeg kroppen, jeg har valgt Rituals sweet orange & cedar wood skrubb, og gj ør alt av barbering på legger osv, samt sm ører inn kroppen med kroppslotion med slik huden er klar for selvbruning. Bildene viser resultat på selvbruningen etter 3 timer.

St. Tropez passer godt til min hudtype og gir meg en jevn selvbruning. Jeg har brukt flere av St tropez sine produkter og anbefaler de på det sterkeste.

Er du redd for at selvbruningen blir oransj? St tropez har tilf ørt gr ønne pigment for å s ørge for at fargen blir brun og fin istedenfor knasj oransj. Bra ikke sant?